CafeBlog Help

Hasonló bejegyzések képekkel, mint a linkwithin

 

A bejegyzések alatt megjeleníthetjük a hasonló bejegyzéseinket képekkel egymás mellett vagy akár szövegesen egymás alatt felsorolva.

Ehhez menjünk blogunk admin felületére, ahol a Beállítások menüponton belül válasszuk ki a Hasonló bejegyzések menüpontot.

hasonlo-bejegyzesek1

 

A következő oldal fogad minket.

hasonlo-bejegyzesek2

 

Ahhoz hogy a hasonló bejegyzések megjelenjenek oldalunkon pipáljuk be a Hasonló bejegyzések bekapcsolása melletti kis kockát.

A Maximum hasonló bejegyzés rublikában adjuk meg, hogy mennyi bejegyzést jelenítsünk meg. 4-et vagy 5-öt ajánlott megadni az oldal szélességétől függően.

Ezután válasszuk ki, hogy képekkel vagy listaszerűen jelenjenek meg a hasonló bejegyzések.

Pluszként még megadhatjuk, hogy mi legyen a címe, mi legyen az alapértelmezetten megjelenő kép, ha nincs megadva a bejegyzéshez kiemelt kép és nem találtunk a bejegyzésben sem képet.

Az alapértelmezett kép url-jét viszont csak akkor módosítsuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy a megadott url-en valóban létezik a kép.

 

Legvégül kattintsunk a Módosítások mentése gombra, hogy elmentsük beállításainkat.

 

Ha mindent beállítottunk és elmentettük a módosításainkat, akkor a következőkhöz hasonló lesz az eredmény.

Bélyegképek esetén:

hasonlo-bejegyzesek3

 

Lista nézet esetén:

hasonlo-bejegyzesek4

 

A hasonló bejegyzések minden bejegyzés alatt megjelenik, amennyiben találtunk az adott bejegyzéshez hasonlókat.

Reméljük szeretni fogjátok ezt az okos kis bővítményt!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Pretty and Pink says:

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Megpróbáltam beállítani a hasonló bejegyzések opciót, sikertelenül. Kérlek segítsetek!
  Üdv.
  Pretty and Pink

 2. Szia, beállítottad a blogodnak, hogy a keresőrobotok számára ne legyen látható, ezáltal priváttá vált a blog és emiatt nem jelennek meg a hasonló bejegyzések. Ezt szándékosan állítottad be vagy esetleg véletlen volt?

 3. Pretty and Pink says:

  Véletlenül állítottam be. Kiklikkeltem, de nem látok változást. Valamit még ki-be kellene állítanom?
  Köszönöm!

 4. Ez így jó lesz csak most várni kell még egy kicsit, mivel privát volt a blog, ezért a keresőbe se került be, így egyenlőre nem tud hasonlókat keresni a rendszer. Pár perc múlva be fog kerülni a blogod tartalma és utána már lesznek hasonló bejegyzéseid is.

 5. Pretty and Pink says:

  Szuper! Nagyon köszönöm a gyors segítséget!

 6. kisbeo says:

  Ez nagyszerű újítás!!!
  Egy problémám van még vele, megjelenik ugyan a cikk alján, de kép nélkül pedig bélyegképeket jelöltem be és a cikkekben vannak is képek…vajon mi van ilyenkor?

 7. Ha bejegyzésbe képet teszel, akkor ne CTRL+V -vel (vagy egér jobb klikk és Beillesztéssel) másold be a képet, hanem a szerkeszőt felület felett van egy Médiatár gomb. Katt rá. Ha ezen keresztül töltöd fel a képeket csak akkor tudja a hasonló bejegyzések kis widget megjeleníteni.

 8. émy says:

  A későbbiekben lehet majd ezeket is formázni? Pl. beállítani nekik valamilyen háttérszínt vagy, hogy mennyivel legyenek a bejegyzések alatt, mert nekem nagy a távolság a bélyegképek és az alatta lévő bejegyzések között

 9. Szia, milyen böngészőben nézed? Én többen is megnéztem, de nem látok nagy távolságot. Esetleg írnál a kazánházra és tudnál küldeni egy képernyőképet, hogy mire is gondolsz pontosan? Köszi!

 10. Edina says:

  Sziasztok! Keresőmotoroknak látható a blog, és rengeteg képet importáltam persze bejegyzésekkel együtt. A hasonló bejegyzéseknél címek ugyan vannak, de képek helyett csak kis csíkos négyzetek. vajon mi lehet a baj?

 11. Szia, importálásnál lehetett valami gond, javítottam a képeidet, most már megjelennek.

 12. Erika Szócsi says:

  Üdv! Most tettem át blogomat, és nem jelenik meg a kis bélyegkép a hasonló bejegyzéseknél. Mit tehetnék? Köszönöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!