CafeBlog Help

Blogger (blogspot-os) blog importálása (átköltöztetése Cafeblogra)

 

Miután létrehoztad új blogodat a Cafeblogon, menj a blogod admin felületére, itt kattints a Blog importálása menüpontra.

A következő képet fogod látni. Itt kattints a Blogger elejű sorra. Ez nem alkalmas a blogger.hu-n található blogok importálására. A blogger.hu nem a Google tulajdona.

blogger-importer-01

 

A következő oldalon válaszd ki az export fájlt, majd kattints a Fájl feltöltése és importálása gombra.

blogger-importer-02

 

Ezután a következő oldalon válaszd ki (párosítsd össze a szerzőket).
A lenyíló mezőből tudod kiválasztani. Majd kattints a Submit gombra.

blogger-importer-03

 

Ezzel kész is az importálás, a következő záró képernyő fogad:

blogger-importer-04

 

Amennyiben nagyon sok képed van, ez a folyamat akár hosszabb ideig is eltarthat, de ha mondjuk csak bejegyzéseket írsz és nem használsz képeket, akkor akár egy pillanat alatt is kész lehet.

A képek áthozatala kicsit több időt vesz igénybe, hiszen le kell azokat egyesével tölteni a régi blogodról.


Segítség bloggeres blogod exportálásához

Lépj be blogger-es blogod admin felületére, majd kattints a
Beállítások -> Egyéb menüpontra.
Itt felül, katt a Blog exportálása linkre.

blogger-importer-05

 

Ezután megnyílik egy kis ablak. Ebben kattints a Blog letöltése gombra, és már töltődik is le a blogod tartalma (az export fájl). Ezt kell majd feltöltened nálunk.

blogger-importer-06

 


Átirányítás

A régi blogot nem kell feltétlenül törölnöd, elég ha bezárod vagy ami még jobb átirányítod. Így az új helyen is megtalálnak a régi oldaladra érkező látogatóid.

Egyik lehetőség, ha a régi blogodra kiírod az új blogod elérhetőségét, hogy a látogatóid továbbra is megtaláljanak. Például: “Elköltöztem, mostantól itt találtok meg …”

Másik lehetőség, az átirányítás. Egy sort kell beilleszteni a blogspot-os oldalad html kódjába, természetesen a cafeblog.hu előtti részt a blogod nevére cserélve. Ezzel a régi oldaladra érkező látogatóid a Cafeblogos blogod nyitó oldalára érkeznek:

<meta http-equiv='refresh' content='0; url=http://ujblogodneve.cafeblog.hu/' />

Ezt a sort rögtön a <head> sor utáni sorba írjátok. Kattints a nagyobb képért:

blogger_atiranyitas

Ha ez megvan, kattints a Sablon mentése gombra. Lehet, hogy várni kell pár percet mire érvénybe lépnek a változtatásaid. Adj 5-10 percet az oldalnak és utána nézd meg mi történik, ha megnyitod a Blogger-es blogod. Ha minden jól sikerült, akkor pillanatok alatt az új Cafeblog-os blogodon fogod magad találni.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Adrienn Herendy says:

  Üdv;
  Hiába nyomkodom az importálás gombot, semmi sem történik. Már két gépről is próbáltam, hátha nálam van a hiba. Van valami tippetek?
  Köszönöm!

 2. Anna says:

  Sziasztok!

  Nekem sem sikerült, ennek az az oka, hogy az authorizációs mechanizmus elavult, már csak az új típust engedi a Google. Ad is egyébként hibaüzenetet:
  “A Google-fiókokhoz használt OAuth 1.0 megszűnik
  Egyes alkalmazások és webhelyek az OAuth1.0 verziót használják bejelentkezéskor a hitelesítés elvégzéséhez, illetve hogy hozzáférjenek az Ön által engedélyezett adatokhoz. Az OAuth 1.0 helyét átvette az OAuth 2.0. 2015. április 20-tól kezdődően az OAuth 1.0 nem fog működni Google-fiókok esetén.
  Ha Ön olyan figyelmeztetést kapott, amely erre az oldalra irányította, akkor az azt jelenti, hogy OAuth 1.0 szolgáltatást használó alkalmazással vagy webhellyel rendelkezik, és érintheti ez a változás. További információért javasoljuk, hogy keresse fel az adott alkalmazás súgóját, vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati csapattal.
  Ha Ön egy OAuth 1.0 szolgáltatást használó alkalmazás fejlesztője, akkor a határidő előtt térjen át az OAuth 2.0 használatára. További információ az OAuth 1.0 kivezetésének ütemtervéről, illetve arról, hogyan lehet átállni az OAuth 2.0 megoldásra.”

 3. Adrienn Herendy says:

  Fogjátok javítani? Költöznék, de most így nem tudok. 🙁

 4. Adrienn Herendy says:

  Ah, már látom! 🙂 Köszi!

 5. Sára Antal says:

  Szeretném törölni a CafeBogot! Mi a módja???

 6. Tünde Szabó-Topor says:

  A bloggeren seholsem találom az exportálás lehetőséget. Mégis mit rontok el?? Az a sor van de 3 helyett csak két lehetősggel és az sajnos pont nem az exportálás 🙁
  Köszönöm!

 7. Mudri Krisztina says:

  sziasztok! nekem sikerült az exportálás, viszont az átirányítást nem tudom megcsinálni… sőt a próbálkozással az eddigit el is rontottam, szóval nem is láthatóak a régi blogomban az írások. Hogy lehet ezt megjavítani?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!