CafeBlog Help

Wordpress-es blog importálása (átköltöztetése Cafeblogra)

Először is exportálnod kell (le kell mentened) a wordpress-es blogod tartalmát. Ezt a blogod admin felületén tudod megtenni. Itt keresd meg az Eszközök menüpontot és azon belül az Exportálás menüpontot.

Figyelj rá, hogy a Minden tartalom legyen kiválasztva, majd kattints az Export fájl letöltése gombra. Ezután letöltődik egy .xml végű fájl. Ezt a fájlt kell majd az importáláskor megadni.

 

Akkor kezdődjék az importálás:

Miután létrehoztad nálunk az új blogod, menj a blog admin felületére és kattints a Blog importálása menüpontra. A következő képet látod majd. Itt kattints a WordPress, Blog.hu, Postr kezdetű sorra.

import_wp_01

 

Ezután azt a felületet kapod, ahol az előzőleg az export során elkészül .xml végű fájlt ki kell majd választani. Ehhez kattints a Fájl kiválasztása gombra, majd válaszd ki az export fájlodat.

import_wp_02

Miután kiválasztottad a fájlt, az eddig szürke Fájl feltöltése és importálása gomb aktívvá válik. Kattints rá.

 

A következő oldalon kiválaszthatod, hogy kinek a nevével szerepeljenek a bejegyzéseid importálás után.

import_wp_03

 

Itt érdemes a – Select – mezőben kiválasztani azt a felhasználót, amivel regisztráltál. Ha a blogodhoz több ember is tartozik (például több adminisztrátora is van), akkor több név is meg fog jelenni a – Select – mezőben. Ha csak egy ember tartozik a bloghoz (Te), akkor pedig csak magadat fogod látni itt.

import_wp_04

Miután kiválasztottad a szerzőt, még pipáld be a Töltsük le és importáljuk a fájl csatolmányokat részt.

Ez azért fontos, mert ilyenkor letöltődnek a bejegyzéseidben lévő képek, fájlok a Cafeblog rendszerébe, ezáltal, ha a régi blogodat törlöd teljes egészében, akkor is meg fognak jelenni a bejegyzéseidben a képek. Ha ezt nem pipálod be, akkor a képeket a régi helyéről akarja majd betölteni a rendszer és ebben az esetben előfordulhat, hogy már nincs ott a kép, így nem lehet megjeleníteni sem.

import_wp_05

Ha ez is megvan, akkor kattints az Importálás gombra. Ezzel el is kezdődik az adataid importálása.

 

Amennyiben nagyon sok képed van, ez a folyamat akár hosszabb ideig is eltarthat, de ha mondjuk csak bejegyzéseket írsz és nem használsz képeket, akkor akár egy pillanat alatt is kész lehet. A képek áthozatala kicsit több időt vesz igénybe, hiszen le kell azokat egyesével tölteni a régi blogodról.

 

Miután kész az importálás a következő képernyőhöz hasonló fog fogadni:

import_wp_06

 

Elképzelhető, hogy lesznek rajta ilyen Failed to import Média “….” sorok. Ezek azért lehetnek, mert az adott képet nem találtuk sehol, így nem sikerült azt letölteni és importálni. Ezek a képek valószínűleg a régi blogodban nincsenek már meg csak valamelyik bejegyzésedben ott maradt rá egy hivatkozás.

Ami biztosan fogadni fog ezen az oldalon, az a Kész vagyunk. Jó szórakozást! sor és ez valóban azt jelenti, hogy ezzel kész is az importálás. A régi blogod tartalma átkerült a Cafeblogos blogodba.

 

A régi blogodra érdemes kiírni az új blogod elérhetőségét, hogy a látogatóid továbbra is megtaláljanak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!