CafeBlog Help

Másolásvédelem - óvjuk tartalmainkat

Biztos előfordult már, hogy megírtál egy cikket, amit aztán máshol viszont láttál, de nem ám csak idézve a tiédet, hanem a teljes cikkedet lemásolták.
Sajnos ez gyakran előfordul, ami ellen 100%-os védelem ugyan nincs, de egy elég jó azért akad.

Ezt készítettük most el.

Lényegében annyit csinál, hogy letiltja a jobb klikket és a másolást.
Gondoltuk, magunkat ne szívassuk meg ezzel, ezért csak a látogatók számára tiltott a másolás. Amennyiben belépsz a blogodra, akkor te továbbra is tudsz másolni és használni a jobb klikket.

A funkció bekapcsolásához menj az admin felületedre, majd a Beállítások menüponton belül kattints az Általános menüpontra.

Görgess az oldal alja felé, amíg a következőt nem látod:

masolas-vedelem

Lényeg, hogy a Másolás védelem bekapcsolása mellett legyen pipa, majd az oldal legalján kattints a Módosítások mentése gombra.

Ezzel kész is vagy, mostantól védve vannak a cikkeid.

 

Ugyanakkor, ha a másolásvédelmet bekapcsoljuk, akkor érdemes a nyomtatási lehetőséget is bekapcsolni:
Nyomtató gomb cikkekhez – nyomtatási lehetőség

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Nagy Juco says:

  Köszönöm! Ez jól jött, épp a múltkor hadakoztam valakivel, aki egy az egyben lemásolta és saját névvel, forrás megjelölés, linkekek, stb nélkül közölte a cikket!

 2. Lászlóné Marcsi Rozsda says:

  Az nagyon jó, hogy a saját cikket nem tudja más lemásolni, viszont nem tudom miért van ez a receptekkel. Azt miért nem lehet lemásolni? Ennek így nem sok értelme van!

 3. Szia, a blog tulajdonosa dönti el, hogy levédi-e a blog tartalmát vagy sem. Sajnos recepteket is másolnak le és jelenítenek meg mások sajátjukként, így érthető.

 4. Tivadarne Ani Kosztin says:

  Ez a blog.
  Legyen egy Szuper Tiszta.
  És legyen a Blog Büszke magára!!
  A tisztasága miatt!!!
  Ne tudjon illetéktelen hozza férkőzni.
  Attól lesz SZUPER..

 5. pzolio says:

  Nekem egyáltalán nem tetszik a másolásvédelem. Pedig nem akarok “ellopni” semmit. De találtam egy nagyon hasznos és jó cikket Dr. Joel D. Wallach – Meddig akarsz élni? cikkét, amelyet mindenképp érdemes lementeni és gyakran elolvasni, sőt terjeszteni a barátok között. Nem a saját nevemben. Szerintem, ha valaki ilyen egészséget javító, fontos információkat rak fel, az bizonyára terjeszteni kívánja, különben mi értelme van? De úgy látszik nem. Kénytelen vagyok lementeni részenként, mert azt ugye nem lehet letiltani, megvan a módja. Csak így tovább tart.

 6. patentblog says:

  Szia! Kérhetek egy kis segítséget? Nekem nem működik… pedig ott a pipa…
  Köszi!

 7. Imre Kócsi says: (előzmény @pzolio)

  Nekem sem tetszik ez a védelem… Kiakarom nyomtatni, hazavinni az asszonynak (otthon nincs netünk) vagy odaadni apámnak…. mit féltenek rajta… valami más lehet itt az ok….

 8. Imre Kócsi says:

  Hol van ez az “admin felületem” hogyan menjek oda?????

 9. drbenegabor says:

  Nekem még a megjelent könyveimben is az szerepel, hogy bárki felhasználhatja az írásom bármely részét, sőt még ki is adhatja második kiadásként úgy, hogy nem kérek érte szerzői jogdíjat.
  Ugyanis a közösséget szolgálni, az igazságot leírni, terjeszteni nem azért kell, hogy vastagabb legyen a pénztárca, hanem az erkölcs és a közjó emeléséért!

  Persze tudom, hogy nem ezt sugallja ma a világ, hiszen minden a másik ember legyőzéséről szól. Mi magyarok azonban sokszor bizonyítottunk már a történelem folyamán, hogy ez nem a mi utunk!

 10. Gabriel Hermine says:

  Tévedtem, tud segiteni nekem valaki? miután elovastam, hogy recepteket saját részre Sem lehet kopirozni, igy, szeretnék ettöl az oldaltól elköszönni. De hogy kell ezt megtenni? Tud nekem valaki tanácsot adni? köszönöm a segítökész hozzáállást! 🙂

 11. Viktória Cziháki says: (előzmény @Nagy Juco)

  Egy recepteket közzé tevő oldalon butaságnak tartom azt hogy nem lehet lemásolni– az ég áldjon meg benneteket akkor mi a csudának nyitottátok az oldalt? Nekem is van blogom, de nem tilos lemásolni hiszen épp azért írtam hogy másokon segítsek adjak tanácsot mind azzal amit tudok az életről.—ilyen lehetne ez az oldal is, lehet hogy már idős vagyok de még nyitott a fiatalság alkotta dolgokra is és ilyenek a legújabb receptek is.Az én időmben nem volt sok minden még ami ma már kapható és használható, ezért voltam kiváncsi a ti receptjeitekre is hogy újdonságokat készítsek az unokáimnak.– de igy többet hozzátok nem jövök, igy már nem érdekel az amit közzétesztek! SÜSSÉTEK MEG MAGATOKNAK!

 12. Kedves Viktória!
  Pont nem jó alanyt választottál a dühöngésedhez. Egyáltalán nem receptes blogot írok és már másolásvédelem sincs a blogomon.
  Viszont teljesen megértem azokat, akik valamilyen módon védeni akarják a fáradságos munkával készített bejegyzéseiket.
  Egy kitűnő receptes bejegyzés elkészítése órákba telik (bevásárlás, előkészítés, főzés, fotózás, megírás, stb). A blogger teljesen ingyen rászánja az idejét, energiáját, szívét-lelkét beleadja és akkor jön egy másik blogger, aki az egészet pillanatok alatt lemásolja, sajátjaként megjeleníti egy másik felületen és még pénzt is bezsebel érte…
  Hát ezért van a másolásvédelem, nem pedig azok miatt, akik otthon a család örömére el akarnák készíteni. Egyébként a nyomtatás a másolásvédelem mellett is működik, így nyugodtan elmentheted magadnak a kívánt receptet.

  Az én balkonkertészkedős blogomon várlak szeretettel, még néhány kitűnő és másolható receptet is találsz:
  http://balkonada.cafeblog.hu/

  Virágos szép napot kívánok: Nagy Jucó

 13. Lobo The Wolf says:

  Sziasztok, én még csak a pipát sem találom, ez elég gáz nem?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!